Site Overlay

De verschillende soort behang

De verschillende soorten behang zijn onderverdeeld in twee hoofdcategorieën:

  • -Behang van goede kwaliteit
  • -Behang van mindere kwaliteit

Behang van goede kwaliteit

Behang van goede kwalitieit is gemaakt van papier wat duurzaam is. Het is gemaakt van papier en kan worden gebruikt op muren, vloeren en plafonds. Behang van goede kwaliteit wordt ook wel van fijne kwaliteit genoemd, is duurder en is een product dat niet gemakkelijk te vinden is.

Voorbeelden van behang van goede kwaliteit

Het soort behangpapier dat u kiest, hangt dus af van uw budget, het soort kamer dat u inricht en het soort muur dat u gaat behangen. Om u op ideeën te brengen, volgen hier enkele soorten behangpapier.

  • Frans geprint behang

Dit type behang is niet zo gebruikelijk als de andere behangsoorten. Het is niet gemakkelijk te vinden. Het wordt echter gebruikt voor het decoreren van een eetkamer, een woonkamer of een slaapkamer. Het heeft een bloemmotief en is een product dat niet gemakkelijk te vinden is.

  • Decoratief behang

Dit soort behang is niet zo gebruikelijk als de andere soorten behang. Het is niet gemakkelijk te vinden. Het wordt echter gebruikt voor het decoreren van een eetkamer, een woonkamer of een slaapkamer. Het heeft een bloemmotief en is een product dat niet gemakkelijk te vinden is. Het is duurder dan andere soorten behang.

  • Getextureerd behang

Dit type behang komt niet zo vaak voor als de andere behangsoorten. Het is niet gemakkelijk te vinden.  

Behang van mindere kwaliteit

Behang van mindere kwaliteit is van papier gemaakt en tevens niet duurzaam. Behang van mindere kwaliteit wordt ook wel van lage kwaliteit genoemd, is goedkoper en is een product dat gemakkelijk te vinden is. Het is niet gemaakt van papier en kan worden gebruikt op muren, vloeren en plafonds. Er bestaat ook behang van slechte kwaliteit wat niet uit papier bestaat maar uit stof, wat betekent dat het niet duurzaam is.