Site Overlay

Verwarmen zonder gas

Het is een bijna dagelijks nieuws in Nederland: De gasprijzen zijn ongelofelijk hoog door en veel mensen zijn op zoek naar alternatieven voor verwarming, koken en warm water. Daarbij wordt vaak gekeken naar elektrisch verwarmen, maar ook dat is peperduur. Wist je dat er nog een alternatief is, namelijk de pelletkachel?

Moderne kachel

Een pelletkachel lijkt veel op een normale kachel, maar heeft verschillende nieuwe technieken. Dat maakt de kachel eenvoudiger in gebruik, efficiƫnter, veiliger en comfortabeler. Denk je bijvoorbeeld aan het plaatsen van een pelletkachel in je woonkamer voor het verwarmen van je woning, dan is het prettig om te weten dat de meeste modellen een thermostaat hebben, een automatische ontsteker, timers en ventilatoren die de rook afvoeren en de warmte naar binnen blazen. Daarbij profiteer je van behaaglijke warmte van echt vuur en uitzicht op een knapperende vlammetjes.

Houtkorrels op het vuur

De pelletkachel verbrandt kleine korrels (pellets) geperst hout. Deze zijn een stuk efficiƫnter dan die grote haardblokken. Ze gaan veel langer mee, produceren bijna geen as en hebben bovendien een minimale rook-ontwikkeling. Brandhout in een modern jasje. Je koopt de pellets in zakken en vult daarmee het voorraadvat van jouw pelletkachel. Deze verbrandt de pellets naar warmtebehoefte en transporteert de pellets naar de verbrandingskamer.,Hierdoor heb je er tijdens het gebruik bijna geen omkijken naar hebt. Je moet natuurlijk wel op tijd zorgen dat de pellets worden aangevuld en dat de aslade regelmatig wordt geleegd.

Ook voor de CV

Heb je geen zin in een pelletkachel in je woonkamer? Dan kun je er zelfs voor kiezen om je cv-ketel te vervangen door een pelletkachel. De werking van de verwarming blijft gelijk: het smeulende vuurtje van de pellets verwarmt het water in je cv tot de gewenste temperatuur. Je regelt de warmte in de woning met de thermostaat en het warme water stroomt gewoon door de bestaande radiatoren. Je moet alleen af en toe pellets bijvullen.

Nog deze winter besparen

Een pelletkachel is al jaren een voordelige oplossing om de benodigde warmte in je huis te verzorgen. En nu, met de hoge prijzen voor gas en elektriciteit kiezen veel woningeigenaren voor deze aantrekkelijke bron van warmte.