Handige tips

Behangen niet echt moeilijk, maar het is een zorgvuldig klusje. Begin er dan ook alleen aan als u alle voorbereidingen goed hebt getroffen, en probeer het vooral niet ‘even snel’ te doen.

Begin altijd met onder en boven evenveel overlap, geef dit zonodig aan met een verticale streep of de muur. Omdat de meest muren nooit helemaal 100 % recht zijn kan het geen kwaad om met een waterpas en een loodlijn te werken.

Het Wonderwand fotobehang is gemaakt van zogenaamd vliesbehang. In plaats van het behang kunt u beter de muur met de lijm in smeren, en deze met een roller van boven naar beneden goed over het de volledige oppervlakte van de te plakken baan te verdelen. Gebruik speciale lijm die geen vlekken achterlaat.

Het Wonderwand behang is een uniek, speciaal voor u gemaakt product. Behandel het dus met de uiterste zorg, want een baan die gescheurd is moet opnieuw gemaakt worden. Niet alleen geeft dit extra kosten, maar er kan ook kleurverschil optreden.

Meestal zal uw Wonderwand fotobehang een doorlpend patroon bevatten, waardoor elke baan nauwkeurig op de vorige moet aansluiten om en mooi eindresultaat te krijgen. Ook hier geldt dat goede voorbereiding het halve werk is. Bijvoorbeeld door voor het plakken twee banen op de grond sluitend tegen elkaar aanleggen en met een klein potloodstreepje een markering aan te brengen. Als u daarna de stroken gaat plakken weet u wanner de afbeelding goed doorloopt zonder eerste de hele baan te heven plakken.

Tot slot dezelfde tip waarmee we zijn begonnen. Doe het rustig aan en neem na een paar banen een kleine pauze. Het effect van de muur is namelijk vele malen groter als alle banen mooi aansluitend zijn aangebracht. Door nu wat extra tijd te nemen, kunt u straks jarenlang genieten van een prachtige, speciaal voor u − en door u − gemaakte muur!

Bij de keuze van uw eigen foto

Verhoudingen
Het mooiste resultaat bij fotobehang met een eigen foto krijgt u als de lengte-breedte verhouding van uw foto overeenkomt met de lengte-breedte verhouding van uw wand. Mocht dit niet het geval zijn, dan adviseren wij u om vooraf kontakt met ons op te nemen.

Scherpte
Het is heel belangrijk dat de foto die u gaat gebruiken goed scherp is. De foto wordt vele malem uitvergroot, waardoor onscherpe details sneller zichtbaar worden dan op het formaat van een fotoalbum.

Digitale camera
Foto’s uit uw digitale camera kunnen heel goed bruikbaar zijn, voorop gesteld dat ze gemaakt zijn op de hoogste resolutie die uw camera heeft. Als u twijfelt over de geschiktheid van uw foto, neem dan gerust kontakt met ons op.